Jahodové

1. Z upečeného korpusu vykrojíme pomocí formiček různé tvary. Já jsem zvolila slzičky.

2. Pokud je korpus moc vysoký, ještě ho rozpůlim. Takto si nachystám potřebný počet.

  

3. Připravený krém - Jahodová šlehačka - pomocí sáčku nastříkám do formiček, asi do 2/3 formy, protože je budu zalévat ještě želatinou, a uhladím nožem.

4. Na krém navrstvíme jahodu, a zalijeme červenou želatinou. Takto připravené dám do ledničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Většinou je nechám přes noc. 

 5. Po ztuhnutí je opatrně vyndám z formiček, jde to dobře spodem. Stačí už jen dozdobit šlehačkou, ovocem nebo čokoládou.

 


Vanilkové

1. Opět z korpusu vyřežeme požadované tvary např. šestiúhelník.

 

2.Naplníme šlehačkou až po okraj a uhladíme nožem. Dáme opět ztuhnout do chladu.

3. Po vyndání z formiček dozdobíme např. čokoládou, pomerančem a šlehačkou.


Kontakt

Jana Hanzlíčková

ICQ: 266637283